Valid XHTML 1.0 Transitional

Valid CSS!

Akce








Malý Janeček vyráží s mámou k vodě


Lidka Poláchová


Jarouš se nám ve Skotsku pořádně vypracoval


Předseda před ponorem


Tento přístroj jsem vyfotil coby motivaci








Paní učitelce plivání nedělá problémy





Sehraná manželská dvojice


Před závěrečnými ponory, které "kurzistům" absolutně nečinily problémy





Opékači v akci


Honza Lábus ví, jak si získat přízeň malých dětí


Seznámení s kyslíkovým křísícím přístrojem


Dva velcí kamarádi - Martin a Jarda


Jarda (druhý zleva) coby bývalý lékař záchranky přispěl praktickými radami











Jedny lahve jsou prázdné, druhé plné. Takže se jde do vody


Jost (vlevo) krmí ryby. My přemýšlíme, jak je dostat na náš gril...

SPARMANN - letní výjezd

vloženo: 2011-11-23


   Na začátku období dovolených již tradičně pořádáme výjezd na Sparmann. Je to vlastně taková naše rozlučka před prázdninami, kdy se zpravidla rozprchneme do všech světových stran a pořádně se sejdeme až za dva měsíce. Akce tedy bývá větší a minimálně dvoudenní.

   V posledním předprázdninovém víkendu jsme se tedy u Josta sešli v plné síle. Nejen, že zde byla většina Daltoňáků, ale ze Skotska přiletěl náš člen a kamarád Jarda Tomášek, z Prahy člen a kamarád Sasanka, ze Šumperku dorazili Lidka a Péťa Poláchovi a Pavel Janeček dokonce prolomil letité tabu, když s sebou vzal malého synka ve věku batolete:) Protože manželé Poláchovi dodělávali kurz AEANx, vyrazili jsme do vody již v pátek. Cviky byly náročné, zejména plavání bez masky spojené se sdílením v hloubce 30 metrů si Lidka s Péťou náležitě užili. Oba jsou však vynikající potápěči, a tak vše proběhlo hladce. Po ponoru jsme ještě uskutečnili krátký nácvik použití kyslíkového přístroje a potom již osvědčení "opékači" rozžhavili gril a nasadili naši oblíbenou pochoutku - bílé německé klobásy. Na rozdíl od českých jsou opravdu masové, a tak jsme si všichni náramně pochutnali. Neodmítli jsme ani dobré maso a ani skvělou Plzeň. Všeho sice bylo s ohledem na ranní potápění méně, ale večer uběhl báječně.

   Ráno jsme nejprve konstatovali, že nás malý Janeček kupodivu prakticky nebudil, a teprve nyní tedy rozptýlil naše obavy. Po vydatné Jostově snídani jsme pokračovali v potápění. Já s Lidkou a Péťou jsme absolvovali ještě 2 výcvikové ponory s dekompresními lahvemi podle předem daných pravidel a plánů. Ostatní si lokalitu užívali podle svého. Když jsem tak dění okolo sebe pozoroval, potvrdil jsem si přesvědčení, že v Daltonu se všichni potápí dobře a odpovědně. S takovými kolegy je radost jezdit na potápěčské akce.

   Navečer jsme různě rychle zabalili své věci a děti a po skupinkách jsme vyrazili k domovu. Naše skupina se samozřejmě nejprve vydala k vyhlášené kebabárně, kde jsme dobře pojedli, nakoupili kebab ještě domů a také domluvili další akce. Pak již nastalo opravdové loučení, Poláchovi jeli na Prahu a my domů. Další báječný víkend se stal minulostí.

Autor: Libor Čech

Copyright Dalton 2024 Design webmaster: Jan Bulíř
Klub | Akce | Fotogalerie | Kurzy | Teorie | Lokality | Vraky | Speleo | Bazar
Administrace webu