Valid XHTML 1.0 Transitional

Valid CSS!

Akce


Ráno začínáme vydatnou sprchou (Mařenka v akci)


Ti, co se nesprchovali, moc svěže nevypadají...


Vydatná snídaně, v Daltonu se nic špatného nejí





Vocelovi a jejich univerzální člun


Víškovi startují





Mařenka s Honzou stále hledají rezervy ve výkonu svého člunu


Jízda pod slunečníky





Chlapci zvažují, že si půjčí něco většího








Takhle krouží náčelník





Závěrečný rychlostní test





Tento pohled opravdu stojí za návštěvu Kutné hory



















Sešli jsme se u Kolína (na člunech)

vloženo: 2011-04-06


     V rámci jarního úklidu jsem se rozhodl trochu poklidit i v počítači. Přitom jsem nalezl mnoho materiálu nejen z potápění, ale i ze společenského života Daltonu. Moc času momentálně nemám, ale zkusím z toho všeho udělat pár článků. První bude o tradiční akci, kterou je každoroční výjezd na motorových člunech na Labi.

     Na Labe zpravidla jezdíme na jaře, kdy je potřeba z motorů našich člunů vyhnat pavouky. V roce 2010 se z celé řady důvodů výjezd uskutečnil až na podzim. Změnou bylo to, že akce byla dvoudenní  a opět v Kolíně. Ubytováni  jsme byli v kempu hned u vody, kde část výpravy spala ve stanu a druhá část ve skromných pokojích komplexu, který zřejmě za minulého režimu býval velkým turistickým lákadlem. Večer jsme kromě opékání všelijakých specialit absolvovali i hudební produkci místního hudebního mistra, který měl v elektronickém pianinu nastaveno vše tak, jako by hrálo nejméně 8 nástrojů. K tomu ještě zpíval jako Maruška Rottrová.

     Ráno nás ovšem přivítal hustý déšť, který naše smělé plány zredukoval. I tak jsme však na vodu vyrazili, přičemž manželé Vocelovi představili nový člun, který i za úplného bezvětří nádherně uháněl na plachtu. Dobře jel i na motor, takže jsme si úplně promočení ještě trochu zazávodili, aby byla i troška adrenalinu. Potom již nastalo rutinní a rychlé balení věcí, během kterého jsme dostali nápad prohloubit naše kulturní a historické vědomosti. Místo na Jablonec jsme tedy vyrazili do Kutné hory, kterou jistě není potřeba představovat. Tam jsme prošli skoro celou historickou část města a samozřejmě i proslulý chrám svaté Barbory. Výlet do Kolína se zkrátka opět vydařil.

Autor: Libor Čech

Copyright Dalton 2024 Design webmaster: Jan Bulíř
Klub | Akce | Fotogalerie | Kurzy | Teorie | Lokality | Vraky | Speleo | Bazar
Administrace webu