Valid XHTML 1.0 Transitional

Valid CSS!

Akce


Martin sleduje, zda se neblíží náhlá změna počasí





Plavba vyžaduje speciální oblečení


Nafouknutí Zodiacu trvá cca 2 minuty


Tento člun by mohl vyprávět (a stále ve výborném stavu)


Pro Martina začíná hra s podlážkami





Manuál máme naštěstí s sebou


Závěrečný boj s podlážkami (nebo spíš snaha něco nepoškodit)


Každý se na vyplutí připravuje po svém, ovšem bez jakékoli nervozity


Pohlední manželé Vocelovi


Zodiac jede fakt hezky





Během plavby se i pózovalo fotografovi


Takhle vypadá idylka


Soulodí


Mařenka nám ukázala i své pěkné bicepsy


Tady asi diskuze vrcholí, dochází i na výrazná gesta


Pohled na krajinu okolo vody uklidňuje


Martinku náročná plavba zmohla


Martin vyhlíží své kasárny





Na rozjetý Zodiac je doslova akční pohled


Spokojený autor před přistáním

Neděle na Labi

vloženo: 2008-05-17


   Letos v zimě jsme si užili potápění poměrně dost, a tak jsme první opravdu prosluněný jarní víkend věnovali tradiční vyjížďce na motorových člunech po Labi. Martin si navíc pořídil nový Zodiac a nemohl se dočkat až ho vyzkouší.

    V neděli 27. dubna ráno vyrážíme v sestavě Mařenka, Honza a Fanda Vocelovi, Martin a Martinka Víškovi a já. Směr - Mělník. Jedou s námi ještě Honzovi známí, kteří hledali nějaké místo na ježdění a on jim slíbil to „naše“ ukázat. Cesta ubíhá skvěle a za chvíli jsme v Mělníku. Z kruháče na plánované místo je to cca 2 km, ale Martin nám chce ukázat místa, kde sloužil na vojně v Dukle. Má to být kousíček odtud. Přejíždíme tedy Labe na druhou stranu a začínáme se kochat Polabím. Díky různým přeložkám, uzavírkám a objížďkám poznáváme během následující hodinky téměř celé Podřipsko. Jenom místo Martinova vojančení jsme jaksi nenašli. Nevadí. Do Štětí to je necelých 7 kilometrů a odtud již trefíme. Za chvíli jsme v cíli. Nechci domýšlet, co si o našem navigování myslí děti. V jejich očích vidím, že nepřehlédly, že se sem dá z Mělníku dojet tak za dvě minuty. Aly když my jsme chtěli vidět ty kasárny…

    Místo je pro spouštění lodí ideální. Dá se zajet až k vodě a pro větší lodi je tu dokonce sjezd. Během chvilky sestavujeme naši loď a vrháme se na Martinův Zodiac. Má ho téměř sestavený, ale s podlážkami je trochu boj. Po prostudování návodu k použití zvládáme i tuto překážku. Můžeme vyrazit. Motory naskočily bez problémů a za chvíli již z nich ždímáme maximum. Kupodivu i výkon 5 koní dovolí velice příjemnou projížďku. Nakonec se zklidňujeme a vyrážíme po proudu do Štětí. Lodi jsme svázali k sobě, nastavili asi poloviční výkon motoru a směr. Kocháme se krajinou, motory pobrukují a my klábosíme. Někteří (Martinka) dokonce pospávají. Labe není Chorvatsko, ale krajina je celkem pohodová, svítí sluníčko a je nám hezky. Ve Štětí otáčíme a stále na poloviční výkon se ploužíme nazpátek. Nakonec jsme ujeli asi 13 kilometrů.

    Sbalení lodí a odjezd je věcí okamžiku. Honzovi známí raději odjíždějí sólo. Zřejmě mají obavy, že budeme zase hledat kasárny. Ale to necháme napříště. Teď míříme nejkratší cestou do zahradní zámecké restaurace na Sychrově, kde nás čeká báječná večeře. Den to byl skvělý, slunce, klid a voda. Nepadlo ani slovo o politice a o práci. Prostě idyla.

 

Foto: Mařenka a Honza Vocelovi

Autor: Libor Čech

Copyright Dalton 2024 Design webmaster: Jan Bulíř
Klub | Akce | Fotogalerie | Kurzy | Teorie | Lokality | Vraky | Speleo | Bazar
Administrace webu