Valid XHTML 1.0 Transitional

Valid CSS!

Akce


Mařenka ladí formu


Ranní ptáčata Zuzka a Honza


Voda měla 15 stupňů, což Zuzce (a dalším) vůbec nevadil


Mařenka má svého náčelníka ráda








Jedna z mála chvil, kdy jsme vytáhli spinaker


Zuzka má náčelníka ráda taky...











Venca a Zuzka se vrací z jeskyně


Potápění jsme také nevynechali


Vstup do jeskyně na Cresu














Když tankuje loď, tankuje také Ranko








Venda čeká na vítr, zabalený do spinakeru


Závěrečné posezení v Kukljici




Kondiční plavba - Chorvatsko

vloženo: 2011-11-08


   V Daltonu je kromě potápěčů ještě celá řada námořních kapitánů, z nichž Honza Vocel, Martin Víšek a Ranko Ferfecki mají na moři naježděno více než 25000 mil. Já s Mařenkou a Zuzkou máme výsledky skromnější, i když už také nepatříme mezi začátečníky. Přesto všichni ke každé plavbě přistupujeme odpovědně a stejně odpovědně využíváme každou příležitost ke zdokonalení našich námořnických dovedností. Proto jsme nemohli chybět na předsezonní přípravě, zvláště když ji vedl Vašek Ráža, zkušený mořský vlk, který na plachetnici obeplul prakticky celý svět.

   Když jsme v Sukošanu nastupovali na loď, tak se pracovníci mariny tvářili dost nechápavě. Kapitán Ráža a dalších 6 skipperů, kteří patří mezi známé postavy, to se každý den nevidí. A tak vlastně posádku tvořil jenom Jarouš, který kapitánem není a ani být nechce.

   Plavbu jsme nasměrovali na sever Chorvatska, přičemž nejvzdálenějším místem plavby byl severní vrchol ostrova Cres. Tam jsem také vzpomenul na potápění u Honzy Lamberta, který má na Cresu základnu hned vedle přístavu trajektu Brestova - Cres. Zmíněný ostrov jsme obepluli za hluboké noci, což bylo součástí naší přípravy. Celkově se akce maximálně vydařila až na to, že nám vítr foukal velmi málo. To byla obrovská škoda, protože pod Vaškovým vedením jsme nacvičili instalaci spinakeru (přídavné plachty), což je v jachatřině "vyšší dívčí." Tak snad to příště bude lepší.

Autor: Libor Čech

Copyright Dalton 2024 Design webmaster: Jan Bulíř
Klub | Akce | Fotogalerie | Kurzy | Teorie | Lokality | Vraky | Speleo | Bazar
Administrace webu