Valid XHTML 1.0 Transitional

Valid CSS!

Akce





























Zátiší se třemi přístroji


Kvůli neukázněným řidičům je všude spousta přírodních zábran














Franta (vpravo) snižuje váhový průměr v klubu








Lokalita není hluboká, ale stále je na co koukat


Frantova výstroj a styl by možná moralistům vadily. Ale on je v naprosto v pohodě


Sasanka


Ideální prostředí pro velké množství ryb




Hellen See

vloženo: 2007-06-07


    V polovině května jsme vyrazili na dlouho plánovanou cestu na Hellen see.  Termín byl plánován dle počasí a také se přihlíželo k tomu aby s námi mohl jet i Jarda Tomášek , který zde tráví zaslouženou dovolenou po tvrdé dřině  pro královnu  Ellizabeth ii.  Jarda si nakonec zvolil na plánovaný  víkend úplně jiné aktivity , které ovšem byly brány jako plně dostačující omluva.
   Vše bylo naplánováno do posledního detailu a tak jsme nepředpokládali žádné komplikace. Čas odjezdu v 6.15 z Rádla jsme s Františkem v  pohodě zvládli a v 6.30  jsme v Liberci naložili  Sasanku a vyrazili jsme směrem Frankfurt  am Oder. Čekalo nás ne zrovna příjemných 200 km a cca 4 hodiny jízdy , ale očekávání krásných ponorů tyto chmury zahnalo.
   První komplikace nastaly při nájezdu na dálnici , kdy někdo nesměle namítl , že bychom neměli odbočovat  na Dresden ale na Görlitz. Řidič však byl neoblomný a ještě pronesl několik chytrých připomínek. K jeho velkému překvapení  jsme  však záhy minuli Dresden a blížili se k Berlínu. Murphyho zákony se opět potvrdily. Navigaci jsme sebou ani jeden neměli , mapy , které jsou prakticky součástí  auta  se záhadně ztratily. V této situaci jsme velmi ocenili  důslednost Libora ohledně  práce s kompasem a celkovou orientací. Je ale pravdou , že trochu nám pomohla i mapa , kterou jsme si prolistovali u pumpy. Po  této anabázi jsme na místo určení dorazili asi s 5‘ minutovým zpožděním a  160 km zajížďkou.
     Poté už byly veškeré dojmy a zážitky pouze pozitivní. Po dvou příjemných ponorech v teplé vodě s velmi dobrou viditelností jsme kolem 17.00 hodiny vyrazili  domů, tentokrát správnou trasou. Po 226 km jsem Františka vysadil na Rádle, odkud ráno náš jednodenní výpad začal.

Autor: Honza Lábus

Copyright Dalton 2024 Design webmaster: Jan Bulíř
Klub | Akce | Fotogalerie | Kurzy | Teorie | Lokality | Vraky | Speleo | Bazar
Administrace webu